Лидерът Манчестър Сити изненадващо загуби у дома от Лийдс с 1:2 в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига. Гостите играха с човек по-малко цяло второ полувреме, след като в добавеното време на първата част Лиъм Купър бе изгонен с директен червен картон.

Устремилият се към титлата тим от Манчестър имаше преимущество през първото полувреме, което се развиваше мудно, но Стюарт Далас (42) изведе гостите напред в резултата след асистенция на Патрик Бамфорд. В добавеното време на първата част обаче те останаха в намален състав, след като шотландският защитник Лиъм Купър си изкара директен червен картон за влизане в краката на Габриел Жезус. Съдията Андре Маринър взе своето решение и след намесата на ВАР, а на повторенията се видя, че Купър първо играе с топката.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Гражданите“ обсадиха вратата на Лийдс след почивката и стигнаха до изравняване с гол на Феран Торес (76), възползвал се от подаване на Бернардо Силва. Играчите на Хосеп Гуардиола търсеха и пълния обрат, но бяха неприятно изненадани от футболистите на Марсело Биелса в добавеното време, когато Стюарт Далас (90+1) отново се оказа в прегръдките на своите съотборници. 29-годишният защитник вкара втори си гол след извеждащ пас на северномакедонския нападател Алиоски и се превърна в герой за Лийдс.

И след загубата Манчестър Сити остава на върха със своите 74 точки 14 повече от Манчестър Юнайтед, който обаче е с два мача по-малко. Момчетата на Марсело Биелса се изкачиха до девета позиция с 45 точки преди останалите срещи от кръга. В първия мач от него Уулвърхемптън спечели с 1:0 при визитата си на Фулъм в петък вечер и остави лондончани в зоната на изпадащите.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА