Трима чуждестранни футболисти на елитния малдивски тим Игълс отказали са се ваксинират с "Астра Зенека" и моментално договорите им били прекратени. Черногорският вратар Милан Йеловац разказа подробно за случилото се с него, защитника Мохамед Саед и халфа Джанкарло Лопес. 27-годишният страж пристигна на Малдивите през януари тази година и изигра девет мача, но кариерата му в райското кътче на планетата приключи внезапно.

"Изкарах 3 месеца на Малдивите, с „Игълс“ играхме и квалификации за AFC Cup, което е вторият най-силен клубен турнир в Азия. Всичко беше супер, но в един момент първенството беше спряно заради големия брой заразени. От клуба ни осигуриха ваксини "Астра Зенека", която не пожелах да ми бъде сложена. Още двама мои съотборници сториха същото и договорите ни бяха прекратени", разказа Йеловац пред сръбското издание Telegraf.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"От четиримата чужденци в клуба ние тримата не искахме тази ваксина. Изнудваха ни, но не се поддадохме и не искахме да се ваксинираме. За разлика от местните играчи, които трябваше да получат тази ваксина, 90% от чужденците бяха уволнени, включително аз", , добави черногорският страж и потвърди, че той и другите двама вече са напуснали Малдивите.

Игълс е пети в класирането на местната Премиер лига с актив от 11 точки, на 10 от лидера Мазия.