Нападателят на Дания Никлас Бендтнер няма да играе на Световното първенство заради контузия. Той получи разтежение на аддуктора по време на мач на клубния му тим Розенборг в норвежкото първенство.

Това стана точно преди седмица, но след това снажният футболист се присъедини към националния си отбор. Лекарите обаче прецениха, че той няма да може да се възстанови навреме за Мондиала.

30-годишният футболист, известен с прякора си Лорда, тренира през цялата седмица отделно и не игра вчера при нулевото равенство със съседите от Швеция в контролна среща. Той се опита да направи фитнес-сесия, за да провери дали може да издържи натоварване.

След днешното занимание норвежкият треньор на датчаните Оге Харейде обяви, че Бендтнер и защитникът Андреас Биеланд са освободени от състава. Дания е в група С на Световното първенство заедно с Перу, Австралия и Франция.

"Ние не таим надежди, че двамата ще се възстановят навреме за Световното първенство и по-специално за първата ни среща с Перу. Този мач се очертава като много тежък и в същото време изключително важен. Искаме да влезем в първенството с 23-а футболисти, които са готови на 100 процента", обяви треньорът Харейде.