ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Германският футболен съюз (ГФС) обяви официално, че от 2027 година националните отбори на страната ще бъдат обличани от американската компания за спортна екипировка Nike.

Това е сензационна промяна, тъй като ГФС традиционно има изключително близки отношения с местната компания Adidas, която от десетилетия е най-големият конкурент на Nike.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

 „Очакваме с нетърпение да работим с Nike. Бъдещото партньорство ще позволи на ГФС да продължи да изпълнява ключови задачи през следващото десетилетие с оглед на цялостното развитие на футбола в Германия. Но едно нещо също е ясно: До декември 2026 г. ще направим всичко възможно, за да постигнем споделен успех с нашия дългогодишен и настоящ партньор Adidas, на когото немският футбол дължи много повече от седем десетилетия", заяви президентът на ГФС Бернд Нойендорф.

През годините мъжкият национален отбор на Германия редовно ползва базата на Adidas край Нюрнберг, като така ще бъде и за предстоящото това лято европейско първенство по футбол, на което страната е домакин от 14 юни до 14 юли. Партньорството между Adidas и ГФС продължава над 70 години.

Според пресата в Германия немислимият доскоро ход да бъде подписано споразумение с Nike е наложен заради затруднената финансова ситуация, в която се намира Германският футболен съюз след провалите на последните две световни първенства.

Финансовите параметри на сделката не се посочват официално, но контрактът ще бъде в сила до 2034 година. Германската компания плаща по 50 милиона евро на сезон, което означава, че американците ще платят над 350 милиона евро за седемгодишния договор.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!