Англия загуби изненадващо у дома от Дания с 0:1 в мач от четвъртия кръг на група 2 в Лига А на турнира Лига на нациите и отстъпи от първа на трета позиция във временното класиране.

Първото полувреме се разви по изключително лош за домакините начин. В 31-вата минута те останаха в намален състав, след като Хари Магуайър получи втори жълт и червен картон за нарушение срещу Поулсен. Скоро след това гостите получиха дузпа. Уокър фаулира Дилейни в наказателното поле, а Кристиан Ериксен (35-дузпа) реализира от бялата точка. зпълни безкомпромисно дузпата, отбелязвайки стотния си мач за Дания с гол.

С човек по-малко след почивката в 66-ата минута „трите лъва“ можеха да изравнят, но вратарят Каспер Шмайхел се намеси блестящо след удар с глава отблизо на Мейсън Маунт. До края на мача датчаните успяха да запазят аванса си и да се поздравят с трите точки, сваляйки англичаните от върха.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По-същото време Белгия спечели с 2:1 при визитата си на Исландия в другия мач и оглави групата. Ромелу Лукаку (9) даде аванс на „червените дяволи“, но „викингите“ изравниха чрез Биркир Саеварсон (17) след пас на Сигурйонсон. Ромелу Лукаку (38-дузпа) се разписа от бялата точка и отново изведе гостите напред в резултата. През втората част пък нямаше попадения и белгийците взеха пълния актив точки.

След тези резултати Белгия излезе на първо място с 9 точки от четири мача, а Дания и Англия са с по 7, докато Исландия е на дъното без нито една точка.