Германският колос Байерн (Мюнхен) ще започне новия сезон без двама от бранителите си – Давид Алаба и Рафиня. 20-годишният австрийски национал Давид Алаба ще бъде аут от терените от 6 до 8 седмици, след като получил травма на левия крак по време на загубата с 2:3 от Наполи в контролата между двата тима. Допълнителните медицински изследвания ще покажат дали ще е нужна оперативна намеса или травмата ще се лекува само с медикаменти.

26-годишният бразилец Рафиня има контузия на десния глезен и ще отсъства за по-кратък период от време – от 4 до 5 седмици. Той ще пропусне мача за Суперкупата на Германия срещу Борусия (Дортмунд) на 12 август, двубоя от първия кръг в турнира за Купата на Германия срещу Ян Регенсбург на 20 август и гостуването на новака Гройтер Фюрт пет дни по-късно в първия кръг на Бундеслигата.

Така Байерн ще замине утре на турне в Азия без двамата бранители, капитанът Филип Лам и халфът Бастиан Швайнщайгер, които също ще лекуват контузии. Баварците ще изиграят две контроли на китайска земя – във вторник срещу Пекин Гоуан и два дни по-късно срещу Волфсбург в Гуанджоу.