Френската звезда на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери ще бъде извън терените по-дълго от очакваното, след като по последни данни получената по време на тренировка контузия се е оказала доста по-сериозна.

Първоначалните прогнози на лекарския щаб на баварците бяха, че френският национал няма да може да играе само седмица заради лека травма в глезена. Днес обаче халфът премина допълнителен медицински преглед при доктора на Байерн Мюлер-Волфарт и стана ясно, че ще той е с увредени връзки на левия глезен.

“Контузията се оказа доста по-сериозна, отколкото се предполагаше вчера. Не знам защо все на мен се случва. Ще трябва да нося гипс в продължение на 5 дни и се надявам, че следващата седмица ще започна поне отново да ходя. Трябва да бъда силен, да вдигна глава и да продължа”, сподели Рибери пред “Билд”.

28-годишният полузащитник ще пропусне тази седмица турнира “Ауди Къп” в Мюнхен, където ще участват европейския клубен шампион Барселона, Милан и Интернасионал Порто Алегре. Турнирът ще се проведе във вторник и сряда. След това баварците няма да разчитат на Рибери и за първия си мач от турнира за Купата на Германия при гостуването на Айнтрахт (Брауншвайг) в събота.

Французинът е под въпрос и за старта на Бундеслигата. На 7 август баварците започват новия сезон с домакинство срещу Борусия (Мьонхегладбах). /БЛИЦ