Английската звезда на Милан Дейвид Бекъм получи много тежка контузия при победата над Киево с 1:0, която ще го извади от терените до края на сезона и със сигурност го лишава от участие на световното първенство през лятото в ЮАР. 34-годишният халф се контузи минути преди края сам в центъра на терена на "Сан Сиро" и веднага напусна терена на един крак.

На излизане бившият играч на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид плачеше и се обръщаше към наставника Леонардо: "Скъсах". След направените първоначалните прегледи се оказа, че Бекъм е разкъсал ахилесово сухожилие и утре ще пътува за Финладния, където ще бъде подложен на хирургическа намеса при най-добрия специалист в света. На този етап е трудно да се каже колко ще продължи възстановяването на халфа, но минималният срок е между 4 и 5 месеца.

Новината е много тежка за английския халф, който мечтаеше да завърши кариерата си в националния отбор на Англия с участие на световно първенство и именно това бе причината да дойде под наем в Милан от Лос Анджелис Галакси за шест месеца. Селекционерът на "трите лъва" Фабио Капело бе заявил на Бекъм, че има шанс да бъде част от 23-та играчи на Англия, само ако играе в сериозно първенство и голям отбор.

Интересното е, че тази вечер Бекъм първо получи тежък удар в лицето от противников играч, който ще му остави белег от няколко сантиметра, а минути преди да се контузи пропусна сам срещу вратаря да вкара победния гол.

"Росонерите" победиха с минималното 1:0 гостите от Киево с красив гол на Зеедорф в 90-ата минута. С трите точки Милан доближи Интер само на 1 точка./БЛИЦ