Домакинът Габон изпусна победата срещу Гвинея-Бисау и двата тима завършиха 1:1 при откриването на 31-ото издание на турнира за Купата на африканските нации. За гостите игра бившуят футболист на ЦСКА Тони Силва. Крилото на гръцкия Левадиакос можеше да се превърне в герой за своя отбор, но пропусна две добри положения след почивката.

През първата част на „Стад д’Агондже” в габонската столица Либревил съперниците не си вкараха попадения, въпреки че домакините малко по-активни.

Голмайсторът на германската Бундеслига и Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг (52) откри резултата в полза на домакините, възползвайки се от извеждащо подаване на Денис Боуанга. Постепенно водените от испанеца Хосе Антонио Камачо „пантери” изпуснаха инициативата. „Хиените” изравниха играта и натиснаха съперника в заключителните минути, а Жуари (90) буквално шокира и смълча феновете на Габон с изравнително попадение след асистенция на Зезиньо.

Така и двата тима стартираха в група „А” с по 1 точка в актива си. По-късно тази вечер от 21:00 часа българско време играят Буркина Фасо и Камерун в другата среща от тази група.

РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА ОТ КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ - ТУК!

 НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ!!!