Съпругата и децата на една от звездите на Манчестър Юнайтед Виктор Линделоф са ужасени и травмирани, след като крадци нахлули в дома им, докато защитникът играеше срещу Брентфорд тази сряда.

Мая Нилсон Линдельоф и двете ѝ малки деца били принудени да се скрият и да се заключат в стая, докато обирджии нападнали дома им в Манчестър. В същото време нейният съпруг играеше в Брентфорд, помагайки на Юнайтед да спечели с 3-1.

„По време на мача на Виктор тази сряда вечер имахме взлом в къщата ни в Манчестър. Бях сама вкъщи с двете деца, но успяхме да се скрием и да се заключим в една стая, преди те да влязат в къщата ни“, сподели Мая Нилсон Линдельоф.

„Ние сме добре при обстоятелствата, но очевидно беше много травматичен и страшен момент както за мен, така и за малките ми деца. Сега сме в Швеция и прекарваме известно време със семействата си“, каза още майката, която се омъжи за футболиста на „червените дяволи“ през 2018 година.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Клубът вече подкрепи семейството и потвърди, че Линделоф ще бъде изключен от отбора за следващия мач срещу Уест Хям.

„Разговарях с него надълго и нашироко по време на нашия полет за вкъщи от Лондон, а също и тази сутрин. Говорихме 20-25 минути, той ми каза какво всъщност се е случило, че това е травматично събитие, особено за съпругата му и тригодишния му син. Той ми каза, че точно сега трябва да си стои вкъщи, не иска да оставя жена си и семейството си сами, което разбирам напълно, тъй като самият аз съм баща на две деца. Разбрахме се, че той няма да бъде на линия за мача“, сподели мениджърът Ралф Рангник.

„Потвърждаваме, че е имало взлом в дома на Виктор Линдельоф по време на гостуването срещу Брентфорд. Семейството му, което е било в дома по онова време, останало невредимо, но е силно шокирано. Това било стресиращо преживяване за тях, и за Виктор, когато научил за случилото се след мача, като клубът им осигурява пълна подкрепа. Окуражаваме всеки с информация относно престъплението да се свърже с полицията“, споделиха от „червените дяволи“ в свое изявление.