Саудитският клуб Ал Насър преживява много трудни времена. Клубът остана без президент и важен член на мениджърския екип, а отборът скоро може да бъде разпуснат.

Ал Насър е отборът, който постави началото на революцията в световния футбол с ангажирането на Кристиано Роналдо за договор от 200 милиона евро на сезон. Скоро в Саудитска Арабия пристигнаха и други звезди, няколко от които в тима от Рияд, но клубът остана без трофей през последните две години.

Мнозина обвиняват хората от върха на държавата за провала. Сред феновете и лидерите на Ал Насър има мнение, че те "бутат" най-големите отбори на тази страна, на първо място Ал Хилал, след това Ал Итихад и Ал Ахли.

Решенията на съдиите на терена често са предизвиквали възмущение, смята се, че висшето ръководство на Саудитска Арабия е използвало Кристиано Роналдо за рекламиране на лигата и сега има ясен план бавно да изпрати Ал Насър в забрава.

Президентът Ибрахим Ал-Мухайдиб реши да напусне поста, разочарован от отношението към клуба.

„Той възнамеряваше да превърне Ал Насър в най-добрия клуб в Азия. Те обаче не му позволяват да направи това и няма надежда клубът да успее да направи нещо“, съобщават медиите, близки до Ал Насър.

В същото време Садио Мане има намерение да напусне клуба и да се насочи към друг саудитски - този на Ал-Итихад, където се подвизава Карим Бензема.

Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия доведе Роналдо в клуба, но след това отказа помощ за финансирането на трансфера на други футболисти. Той не направи това с останалите конкуренти, а в Ал Насър мълчаливо наблюдаваха какво се случва.