Ливърпул изненадващо загуби от Нотингам Форест с 0:1 на „Анфийлд“ в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Така мърсисайдци остават втори във временното класиране с 9 точки, вече на 3 зад лидера Манчестър Сити. Форест е четвърти с 8, колкото има и третият Брайтън.

Домакините контролираха събитията на терена в началните минути и в 17-ата стигнаха до първата си ситуация. Луис Диас пое топката в наказателното поле и нанесе силен удар, който обаче разтресе десния страничен стълб.

Осем минути след това пред Диого Жота се откри златна възможност да отбележи за Ливърпул, след като нанесе удар от воле, но Матц Селс внимаваше и направи невероятно спасяване.

В 37-ата минута вратарят на Нотингам отново се прояви добре, след като направи ново брилянтно спасяване, този път при шут на Алексис Мак Алистър, който засече центриране с глава.

В 68-ата минута Нотингам получи шанс да излезе напред в резултата, след като Морган Гибс-Уайт пусна топката към Антони Еланга, който отправи много хубав удар, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

Четири минути по-късно Форест поведе. Еланга получи топката в свободно пространство и напредна при контраатака, погледна към Калъм Хъдсън-Одой и го намери, а той хладнокръвно насочи топката към левия ъгъл и с помощта на страничния стълб се разписа за 0:1.

Противно на очакванията Ливърпул да натисне в търсене на изравнителен гол, в 85-ата минута гостите получиха нова възможност за попадение, след като Антони Еланга се озова очи в очи с Алисон, който обаче с котешки рефлекс отрази удара му.

В 88-ата минута Ливърпул все пак имаше шанс да се добере до точката, след като Върджил ван Дайк се изивиси най-високо в наказателното поле на Нотингам Форест след центриране от корнер и нанесе удар с глава, който обаче премина над вратата, резултатът не бе променен и мърсисайдци загубиха.