Най-скъпият футболист в историята Неймар е изправен пред огромен шок за втора поредна година. Според източник на авторитетния вестник „Екип“ от медицинския щаб на ПСЖ бразилският национал може да пропусне остатъка от сезона, след като получената в мача срещу Страсбург (2:0) от 1/16-финалите за Купата на Франция контузия е сериозна и на 90% ще се наложи операция. В най-добрия случай Неймар ще отсъства от терените само два месеца.

Първоначалните тестове показаха, че 26-годишният нападател е получил отново травма на петата метатарзална кост на десния крак, която той счупи през февруари миналата година.

Евентуалната хирургична интервенцията ще бъде на ходилото и няма да позволи на Неймар да вземе участие в оставащите сблъсъци за парижани до края на сезона. Това означава, че Неймар със сигурност няма да играе и в двама мача срещу Манчестър Юнайтед от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Лекарят на бразилския национален тим Родриго Ласмар е пристигнал спешно в Париж, за да се информира за състоянието на Неймар. В родината на нападателя много разчитат той е звездата на „Селесао“ в предстоящата Копа Америка това лято. Това ще е 46-о издание на турнира, който ще се проведе от 14 юни до 7 юли в Бразилия.