Голямата звезда на Уругвай Луис Суарес шокира всички фенове едва три седмици преди старта на световното първенство в Бразилия. Голмайсторът на Висшата лига и Европа (заедно с Роналдо) е получил контузия в коляното днес по време на тренировка. Новината бе съобщена от един от уважаваните журналисти в родината на Суарес - Мартин Чакеро. Според информацията му футболистът трябва да се подложи на операция. По-късно дори бе съобщено мястото, на което ще бъде извършена интервенцията - болница в Монтевидео, където той ще бъде приет днес следобяд.

Възстановяването след подобна операция не е особено продължително и трае между 4 и 6 седмици. Първият мач на Уругвай е точно след три седмици. Дори и да бъде възстановен операцията ще намали до минимум тренировките, в които Суарес ще участва до началото на Мондиала. "Урусите" са в една група с Англия, Коста Рика и Италия.

Ако Суарес отпадне за световното първенство, ще се нареди до звезди, които няма да могат да играят заради контузии или до последно ще бъдат под въпрос - Радамел Фалкао, Диего Коста, Кристиян Бентеке, Кевин Строотман и Тио Уолкът.