Капитанът на Барселона Лионел Меси реагира гневно при пристигането си на летище Ел Прат, след като се завърна след ангажимент с националния отбор на Аржентина.

Едни от посрещачите на 33-годишната футболна звезда бяха данъчни инспектори. Както е известно, през 2016 г. Меси и баща му бяха признати за виновни в данъчни нарушения и аржентинецът получи присъда от 21 месеца условно, както и глоба от 1,6 милиона евро.

„Това е лудост. Пристигам на летището след 15-часов полет и какво ме очаква: данъчни инспектори, които ми задават въпроси“, обяви изнервеният Меси.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Той допълнително беше разгневен от представителите на медиите на барселонския аеропорт. Те го принудиха да отговаря на думите на бившия агент на Атоан Гризман – Ерик Олятс, която нападна Меси за поведението му при трансфера на французина от Атлетико (Мадрид) в Барселона.

„Антоан пристигна в клуба и започнаха сериозните проблеми с Меси, който в Барса е едновременно император и монарх. Държеше се по абсолютно долен начин и това беше ясно за всички. Гризман постоянно повтаря, че няма проблеми с Меси, но явно това не е така с другата страна. Всичко в Барселона се върти около едно нещо – или си с Меси, или си срещу него“, заяви Олятс.

„Омръзна ми да ме обвиняват за всичко“, беше гневният коментар на шесткратният носител на „Златната топка“.

Представителите на медиите приеха поведението му като пореден знак за предстоящо негово напускане на „Камп Ноу“. Както е известно, Меси искаше да направи трансфер в Манчестър Сити през лятото. От няколко дни се появиха информации, че „гражданите“ ще опитат да го купят през януари.