Шампионът на Англия Манчестър Сити допусна шокираща домакинска загуба с 0:2 от Уулвърхямптън на своя стадион "Етихад" в двубой от осмия кръг на Премиър лийг. Попаденията за "вълците" паднаха в последните 10 минути на срещата и бяха дело на Адама Траоре.

Тимът на Пеп Гуардиола владееше изцяло инициативата в двубоя, но множество пропуски бяха направени през първото полувреме. Уулвс пък действаше отлично на контраатака и застраши няколко пъти вратата на домакините.

През второто полувреме натискът се увеличи, но бе доста безидеен и стихиен. Бернардо Силва можеше да реализира, но уцели точно Агуеро пред вратата на Уулвърхямптън и кълбото излезе в аут.

Така се стигна до 80-ата минута, когато Хименес изнесе топката на скорост, след което пусна в центъра към Адама Траоре, който матира Едерсон с удар от 18 метра - 0:1. В четвъртата минута от добавеното време Траоре отбеляза втори гол, с който матира шампионите. Попадението бе копие на първи гол - Хименес отново изведе Траоре, който тръгна на скорост, излезе сам срещу Едерсон и реализира.

Манчестър Сити изостава на цели 8 точки от лидера Ливърпул и е с актив от 16. Уулвс пък записа втори пореден успех и събра 10 точки, с които заема 11-ата позиция.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ