Бившият руски национал Павел Мамаев ще трябва да плати шокиращата глоба от 30 милиона евро (2,3 милиарда рубли), ако договорът му с ФК Краснодар бъде разтрогнат по дисциплинарни причини. Според информации от руските социални мрежи такава клауза съществува в договора на 30-годишния футболист с клуба.

Мамаев е обвързан с „биковете“ до 31 декември 2019 година. От Краснодар обявиха, че възнамеряват да прекратят отношенията си с бившия руски национал заради системно нарушаване на дисциплината.

Както е известно, Павел Мамаев е заплашен от 12 години затвор, ако бъде признат за виновен по обвиненията за хулиганство заради нанесения побой на двама високопоставени чиновници от Министерството на промишлеността и търговията и на телевизионна водеща.

За момента от Зенит, където играе другия побойник от придобилия през тази седмица скандал Александър Кокорин, изчакват крайния изход на случая. Няма пълна яснота дали нападателят ще бъде уволнен от клуба. Ръководството на тима от Санкт Петербург обаче обяви, че всички приходи от продажбата на артикули с образа и името на руския национал ще бъдат дарени на детски домове от града.