Двете големи звезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо изненадващо не са най-добри на своите постове тази година във водещите пет шампионата на Стария континент. Спечелилият за рекорден шести път „Златната топка“ аржентинец от Барселона и останалият на трета позиция тази година петкратен носител на наградата португалец от Ювентус не попаднаха в идеалния състав на сайтът за анализи и статистики WhoScored.com. В състава не е и най-скъпият футболист в историята Неймар от ПСЖ.

Изданието състави своята идеална единайсеторка на водещите шампионати, използвайки средните оценки на футболистите в тях. В този тим има доста изненади, а изглежда най-голямата е липсата на Меси, Роналдо и Неймар в него. За сметка на това са включени вратарят на 15-ия във френската Лига 1 Брест Готие Ларсоньо със редна оценка 7.3 и десният защитник на Лестър Рикардо Перейра с оценка 7.7.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След като става въпрос за средни оценки, всичко зависи от алгоритъма на оценяване на WhoScored, както и от постоянството на самите футболисти. Така английската Висшата лига доминира с петима футболисти в идеалния тим, а испанското и италианското първенство имат само по един представител.

Идеалният тим на WhoScored за 2019 година
Вратар: Готие Ларсоньо (Брест, Фр) – средна оценка 7.3
Десен защитник: Рикардо Перейра (Лестър, Анг) – средна оценка 7.7
Централни защитници: Върджил ван Дайк (Ливърпул, Анг) – средна оценка 7.4, Крис Смолинг (Рома, Ит) – средна оценка 7.5
Ляв защитник: Андрю Робъртсън (Ливърпул, Анг) – средна оценка 7.2
Вътрешни халфове: Кевин де Бройне (Манчестър Сит, Анг) – средна оценка 7.9, Джеймс Мадисън (Лестър, Анг) – средна оценка 7.8
Дясно крило: Анхел ди Мария (ПСЖ, Фр) – средна оценка 7.7
Ляво Крило: Тимо Вернер (РБ Лайпциг, Гер) – средна оценка 7.9
Нападатели: Карим Бензема (Реал Мадрид, Исп) – средна оценка 7.8, Роберт Левандовски (Байерн, Гер) – средна оценка 8.0