Системата ВАР предизвиква дискусии по цял свят, а напрежението ескалира за шокиращи сцени в бразилския елит. Фенове на популярния клуб Гремио пощуряха и предизвикаха страшен скандал. Ултрасите нахлуха на терена след домакинската загуба от Палмейрас с 1:3 и изпочупиха много неща, а след това се биха с полицаи.

Сред материалните щети нанесени по стадиона бе и системата ВАР, която бе счупена. Именно тя предизвика гнева на запалянковците, тъй като с помощта на нея Палмейрас получи спорна дузпа, с която успя изравни резултата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Мачът едва бе завършил, когато разярените фенове на Гремио щурмуваха терена и разрушаваха всичко по пътя си. Освен монитора на ВАР бяха изпочупени и телевизионни камери, както и апарати на фотографите край страничната линия. Футболистът на Палмейрас Рафаел Вейга пък прекъсна интервюто си за телевизията и побягна към тунела, където бързо се бяха озовали и неговите уплашени съотборници заедно с треньорите.

На паркинга пред стадиона побеснелите ултраси нападнали органите на реда, а освен това фенове и на двата тима си спретнали здрав бой.

След загубата си Гремио е на предпоследното място с 26 точки от 27 изиграни мача и е застрашен от изпадане във втора дивизия.