Легендата на българския футбол Стилиян Петров беше почетен от германския клуб Дуисбург. 38-годишният бивш халф на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила получи приза „Пазител на традицията“ заради заслугите си към футбола.

Наградата беше връчена преди контролата между Астън Вила и Дуисбург. Рекордьорът по мачове за националния отбор на националния отбор не успя да присъства на събитието в Германия и затова от негово име призът получи бившият му съотборник Алан Хътън.

Шотландецът за пореден път демонстрира шегаджийски си нрав и позира с любопитен талисман, представляващ огромно розово пиле.

„Стан винаги е бил положителен пример за всички. Той е прекрасен човек и сме щастливи, че той продължава да бъде около отбора“, заяви Хътън.

На самия мач „виланите“ спечелиха мача срещу „зебрите“ с 3:0 и получиха Купата на традициите. Точни във вратата на водения от Илия Груев тим бяха Скот Хоган (два пъти) и Андре Грийн.

След това Астън Вила победи и Херта с 2:0 на финала. За успеха се разписаха Крис Самба и Гейбриъл Агбонлахор. Така бившият английски национал Джон Тери вдигна първия си трофей като капитан на тима от „Вила Парк“.