РБ Лайпциг и Аталанта завършиха 1:1 в първи двубой между двата тима от 1/4-финалите в турнира Лига Европа и ще трябва да решават всичко след седмица на италианска земя.

Италианският тим откри резултата в 16-ата минута, след като Муриел получи пас от Дзапакоста и прати точно топката в горния десен ъгъл на вратата. Домакините реагираха като ужилени, но така и не съумяха да стигнат до равенството преди почивката.

В 53-ата минута авторът на попадението Муриел отново опита да реализира, но вратарят на домакините не позволи на топката да влезе във вратата му. 

Малко по-късно РБ Лайпциг получи правото да изпълни дузпа, която Андре Силва пропусна да реализира в 58-ата минута. Малко след ситуацията Дзапакоста заби топката в собствената си врата при опит да изчисти кълбото след центриране в наказателното поле.

Дуван Сапата опита да даде аванс на Аталанта при няколко интересни положения, но не сполучи след добри намеси на вратаря и защитниците пред него. В 82-ата минута и напречната греда помогна на италианците, след като удар на Шоболшай не сполучи да навести мрежата. В 90-ата минута отново той опита опасен удар, но Мусо отрази с вещина.

Реваншът е след седмица, на 14 април.