Фейенорд е новият носител на Суперкупата на Нидерландия, след като победи ПСВ Айндховен след изпълнение на дузпи в много зрелищен мач, завършил 4:4 в редовното врем и 4:2 при дузпите.

Двубоят се игра на „Филипс Щадион“ в Айндховен, където домакините поведоха в 9-ата минута, когато Ноа Ланг се разписа след подаване на Йоан Бакайоко.

Гостите от Ротердам изравниха 20 минути по-късно, когато Сантиаго Хименес реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Фредерик Опеторд в наказателното поле.

В 33-ата минута обратът стана пълен, след като Хименес подаде към Барт Нюкооп, който я прати в долния десен ъгъл за 2:1 в полза на носителя на Купата на Нидерландия за сезон 2023/2024 г.

ПСВ изравни 3 минути след началото на втората част. Малик Тилман осигури страхотно извеждащо подаване за Люк де Йонг и таранът хладнокръвно преодоля Тимон Веленройтер.

Фейенорд си върна преднината в 54-ата минута след точно изпълнена дузпа от Сантиаго Хименес за фаул на Валтер Бенитес.

Резултатът стана 3:3 в 65-ата минута. Кухаиб Дриуеш подаде страхотно в наказателното поле, където намери Гуус Тил и той безпроблемно я вкара в мрежата на Фейенорд.

Ротердамци отново поведоха в резултата в 72-ата минута, когато Аясе Уеда намери Антони Миламбо в близост до вратата и вторият не сгреши.

Десет минути преди края на редовното време домакините също получиха дузпа за нарушение на Веленройтер, който след това бе преодолян от Де Йонг от бялата точка.

По този начин двубоят трябваше да се реши с дузпи, при които Йоан Бакайоко и Гуут Тил не успяха да отбележат за ПСВ, докато първите четирима изпълнители на Фейенорд реализираха и така тимът от Ротердам спечели пета Суперкупа на Нидерландия в историята си.