Бившият наставник Бешикташ Бернд Шустер смята, че Байерн (Мюнхен) може да победи колосите Барселона и Реал (Мадрид), но само във финал на даден турнир, а не в елиминационната фаза преди това в два сблъсъка. 

“За мен Байерн е на трето място. Баварците имат пред себе си само Барселона и Реал (Мадрид). Но аз считам, че Байерн е сред отборите, които могат да атакуват срещу тези два колуса в сравнение с Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед или някой италиански тим. Разликата е намалена. В един единствен мач, на финал, Байерн има сили за сензация”, споделя Шустер в интервю за германското списание “Шпорт Билд”.

В същото време специалистът е убеден, че голмайсторът на Байерн и национал на Германия Марио Гомес би се вписал перфектно в атаката на Реал (Мадрид). “Гомес може да се представи много добре в нападението на Реал (Мадрид). За него се говореше още тогава, когато бях треньор на Реал. Виждаше се, че той разполага с всички необходими качества. Марио доказа и в Байерн, че е само за голям отбор. Ако някой предложи на Жозе Моуриньо да го вземе, той веднага ще отговори положително”, казва още германецът.

51-годишният специалист, който в момента е без работа, с удоволствие би се завърнал в родния си град Аугсбург, ако му бъде предложена работа в местния тим: “Тази работа ме привлича. Ситуацията обаче трябва да е такава, че всички ръководители на клуба трябва да са убедени в това свое решение”.

В своята треньорска кариера Шустер е водил отборите на Фортуна (Кьолн), Кьолн, Херес, Шахтьор (Донецк), Леванте, Хетафе, Реал (Мадрид) и Бешикташ. Като футболист пък е носил екипите на Кьолн, Барселона, Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид), Байер (Леверкузен) и УНАМ Пумас. /БЛИЦ