Преминалият сензационно от Байерн в Манчестър Юнайтед това лято германски национал Бастиан Швайнщайгер отрече слуховете, че трансферът му е в резултат на влошени взаимоотношения с треньора на баварците Хосеп Гуардиола. Според спекулациите, 31-годишният халф напуснал германския колос, тъй като испанският специалист не можел да му гарантира титулярно място.

„Той ми писа, когато трансферът ми стана факт. Всичко е наред между нас. Имаме съвсем нормални взаимоотношения. Преди да подновя договора си с Байерн през 2010 година също имах конкретни възможности да премина в тим от чужбина. Тогава обаче исках непременно трофея от Шампионската луга заедно с още успехи. Не бях готов да напусна Байерн тогава”, сподели Швайнщайгер пред „Билд”.

След требъла на баварците през 2013 година обаче нещата коренно се променили и за халфът настъпило време да изпълни следващата си мечта. „Да имаш шанс да играеш за Манчестър Юнайтед е нещо особено. Това беше отборът, който винаги е бил в моите мисли. Ако щях да премина в Англия, трябваше да е в Манчестър Юнайтед. Сега беше точният момент за това”, допълни германският национал.