Халфът на Байерн Бастиан Шевайнщайгер, вицекапитан на Бундестима, разкритикува отношението на повечето футболни хора в страната към бившия немски национал Михаел Балак, чийто бенефис ще бъде на 5 юни.

От Германския футболен съюз (ГФС) отказаха да организират официалния бенефис на бившия капитан, който има 98 мача за Бундестима, а в своята кариера е играл за Кайзерслаутерн, Леверкузен, Байерн и Челси.

Самият Швайнщайгер изрази готовност да вземе участие в бенефиса на Балак, прекратил активната си състезателна кариера миналото лято.

„Той е един от най-добрите футболисти, които сме имали”, заяви Швайнщайгер пред „Кикер” за дългогодишния си съотборник в Байерн и националния отбор на Германия.

„За съжаление винаги ще се помни, че той няма спечелена международна титла. Въпреки това той е направил много за немския футбол. Това обаче за съжаление се оценява твърде малко. В чужбина биха подходили с това по съвсем друг начин”, допълни халфът на Байерн.

„За последно се видяхме в Мюнхен тогава ме попита дали имам желание да участвам. Ако той ме покани и клубът е съгласен, ще играя с голямо удоволствие на бенефиса му”, завърши полузащитникът.

Балак е планирал последното си участие като футболист на 5 юни. Все още не е ясно мястото, на което ще се проведе бенефиса, но сред споменаваните градове са Лайпциг, Кайзерслаутерн и Леверкузен.