Швеция ще посрещне Германия в мач без значение и единствено за престиж от последния кръг на световните квалификации в зона Европа. Скандинавците, в чийто редици няма да бъде Златан Ибрахимович заради наказание, ще играят допълнителен бараж, а Бундестима се класира директно за Мондиал 2014 в Бразилия. Двубоят от група C утре вечер от 21:45 часа в Стокхолм би могъл да бъде от особено значение за халфа на Байерн Бастиан Швайнащайгер, който най-вероятно ще изиграе своя мач номер 100 с екипа на Бундестима.

„Това е една чест, а цифрата ме изпълва с гордост. Познавам много хора, които са се радвали, ако въобще са имали шанс да изиграят и един мач за националния отбор. Ако съм здрав и тялото ми го позволява, ще изиграя още една дузина мачове. За мен обаче не е цел да стана рекордьор по мачове с националната фланелка. Целта ми е да спечеля трофей с националния отбор”, сподели Швайнщайгер преди мача в Стокхолм.

„В отбора има много потенциал и сме на прав път. С Байерн бях на три пъти втори преди година, а тази година три пъти първи. Знам как се печелят титли. Не са нужни само футболни качества, а и нещо съвсем друго. Не винаги печели отборът с по-големи футболни качества”, допълни халфът.

Бившият селекционер на България Лотар Матеус е рекордьор със 150 мача за националния отбор на Германия.