Рекламен клип с Бастиан Швайнщайгер за трансфера му от Байерн в Манчестър Юнайтед се появи след официалното обявяване на решението на германския национал.

Много от феновете на баварците са разочаровани да видят видеото, започващо с кадри на забележителности на Мюнхен, след което Швайнщайгер гледа от прозорец към града. След това халфът опакова багажа си, слагайки в него сладкиш с формата на сърца, на който пише „Мечтай с мен”. Футболистът пише нещо, което изглежда като прощално писмо, взима нещата си и тръгва.

Клипът е на фирмата за електроника Beats by Dre, която го пусна веднага след обявяването на решението на Швайнщайгер, който е рекламно лице на компания заедно с Марио Гьотце и звездата от НБА Леброн Джеймс.

„Каква свинщина….По-важно е да заснемеш още един рекламен клип за Beats, отколкото да се разделиш с феновете”, гласи един от коментарите на недоволните привърженици в социалните мрежи.

Според sport1.de видеото е заснето в хотел в Кьолн на 10 юни преди контролата на Германия срещу САЩ, а кадрите от Мюнхен са монтирани след това.