ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шведският национал Кристофер Олсон е поставен на изкуствено дишане, съобщиха от датския клуб Мидтиланд. 28-годишният халф е колабирал в дома си поради мозъчно заболяване. Олсон не е играл за Мидтиланд от декември и отсъствието му породи редица спекулации, което накара клуба да реагира с официална позиция.

"С оглед на нарастващите слухове и спекулации, които се разпространяват относно причината за отсъствието на Кристофер Олсон, сме принудени да излезем със съобщение пред обществеността. 28-годишният шведски национал изгуби съзнание в дома си във вторник (20 февруари) и беше настанен в университетската болница в Орхус, където е приет и е на вентилаторно обдишване“, съобщава Мидтиланд.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Кристофер Олсон е засегнат от остро мозъчно заболяване, което не е причинено от каквото и да е самонараняване, нито причината се дължи на външни фактори. Екип от водещи датски медицински експерти в момента работи усилено, за да постави диагноза за започване на правилното лечение. Всички сме дълбоко повлияни от внезапното заболяване на Кристофер и оказваме пълна подкрепа на семейството него му", допълват от клуба.

Кристофер Олсон е юноша на шведските Слейпнер и Норкьопинг. През 2011 г. преминава в школата на Арсенал, но има само един мач за първия отбор – за ФА Къп. Играл е още за АИК, Краснодар и Андерлехт. От 2022 г. е в Мидтиланд, като това е вторият му престой в клуба след 2014-17. Халфът има 47 мача за Швеция, като е играл за националните формации на родината си във възрастови групи до 17, до 19 и до 21 г.