Швеция и Дания разочароваха феновете си и завършиха 0:0 в скандинавския приятелски сблъсък, игран на "Френдс Арена" в Стокхолм. И двата тима се готвят за предстоящото си участие на световното първенство в Русия от 14 юни до 15 юли.

Срещата бе равностойна, но гостите имаха по-добрите възможности за гол. През първата част Пионе Систо на два пъти пропусна, а веднъж това стори и Николай Йоргенсен с глава. Домакините имаха само един шанс след неточен удар с глава на Маркус Берг.

След почивката Йоргенсен шутира в ръцете на вратара на домакините, а след това и Томас Дилейни на два пъти не успя да се разпише. Кисе Телин можеше да донесе успеха на шведите, но отблизо не намери очертанията на вратата.

Швеция е без успех от три официални мача - две загуби и реми, а следващата контрола е срещу Перу (9 юни), след което са срещите от груповата фаза на Световното срещу Южна Корея (18 юни), Германия (23 юни) и Мексико (27 юни).

Дания регистрира второ нулево равенство след това срещу Чили, а в последната си проверка преди Мондиала ще срещне Мексико (9 юни), след което в групата на Световното последователно играе с Перу (16 юни), Австралия (21 юни) и Франция (26 юни).