Финландия загуби като домакин от Швеция с 1:2 в среща от Група „Е” на квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна. С тази победа Златан Ибрахимович и компания на практика си осигуриха участието на баражите.

Двубоят се игра при изключително тежки условия - студено време и проливен дъжд, който на моменти преминаваше в сняг. Още в 8-ата минута шведите поведоха след гол на Себастиан Ларсон, изведен чудесно от Ким Шелстрьом. След почивката в 52-ата минута Мартин Олсон удвои преднината на гостите след груба грешка на бранителите на Суоми. Крайното 1:2 оформи Йоона Тойвио, реализирал след центриране на Еременко в 73-ата минута почетното попадение за домакините.

След победата си Швеция се утвърди на второ място в групата с 21 точки и 3 повече от третия Унгария кръг преди края на квалификациите. За да не се класират шведите за баражите, те трябва да паднат във вторник (11 октомври) у дома от Холандия и в същото време Унгария да разбие на свой терен Финландия с поне двуцифрен резултат, което изглежда нереално. След загубата си днес Финландия остана на четвърто място с 9 точки. Победител в групата е тимът на Холандия, спечелил всичките си срещи до момента.

Финландия - Швеция 1:2
0:1 Себастиан Ларсон (8), 0:2 Мартин Олсон (52), 1:2 Йоона Тойвио (73)