Швеция се класира за финалите на Евро 2020 след като победи като гост с 2:0 Румъния в директна битка за второто място в група "F". Маркус Берг и Робин Куайсон вкараха головете за тима на Яне Андерсон. По този начин шведите събраха 18 точки с четири повече от Румъния и Норвегия.

Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешерю бе титуляр за домакините и остана на терена до 57-ата минута, когато бе заменен от Коман.

Швеция поведе в 18-ата минута с гол на Берг, който засече с глава центриране на Форсберг. И след попадението гостите бяха по-активният тим и логично стигнаха до нов гол.

В 34-ата минута Берг намери Робин Куайсон, който вкара за крайното 2:0.

В края на полувремето Кешерю получи шанс и стреля, но топката мина покрай вратата. Скандинавците изцяло контролираха мача през втората част, а румънците се обезверяваха с всяка изминала минута. Гостите можеха да вкарат и трети гол, но Екдал нацели напречната греда.

В другия двубой от групата лидерът Испания записа голяма победа със 7:0 над Малта. "Ла Фурия" вече си бе осигурила класиране на финалите, но това не попречи да скъса мрежата на гостите. Точни бяха Алваро Мората и Санти Касорла през първата част. След почивката се разписаха Торес, Сарабия, Олмо, Морено и Навас. 

Преди последните мачове от кръга има интрига единствено за третото и последното място. Испания е лидер с 23 точки, а Швеция има 18. Румъния и Норвегия са с по 14, а на дъното са Малта и Фарьорски острови с по 3 точки.