Швейцария и Португалия продължават гонитбата си в група „B” на световните квалификации, а Андора поднесе голямата изненада след успех над Унгария.

„Кръстоносците” спечелиха с 2:0 при визитата си на Фарьорските острови и продължават без грешка с 6 победи от 6 мача в групата. Звездите Гранит Джака (36) и Джердан Шакири (59) се разписаха за гостите след асистенции на Блерим Джемайли. Така Швейцария остава на върха с пълен актив от 18 точки, а Фарьорските острови е на четвърта позиция с 5 точки.

В същото време Кристиано Роналдо се развихри и за националния тим на родината си Португалия при успеха с 3:0 срещу Латвия в Рига. Голмайсторът на Реал (Мадрид) се разписа в 41-ата и 63-ата минута, а след това асистира и на Андре Силва (67), който оформи крайния резултат. Португалците остават втори в групата с 15 точки, а латвийците вече са последни с 3 точки.

Голямата изненада поднесе Андора с домакинската си победа срещу Унгария с 1:0. Марк Ребес (26) вкара гола за втората победа на тима в последните му три мача – още едно равенство 0:0 срещу Фарьорските острови в световна квалификация и успех с 2:0 срещу Сан Марино като гост в контрола. Андора излезе на предпоследно място в групата с 4 точки, а „маджарите” си остават трети със 7 точки и далеч зад Швейцария и Португалия.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​