Швейцария разби гостуващия тим на Исландия с 6:0 в среща от група 2 на Лига „А“ в новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Домакините вкараха още два гола, но те не бяха зачетени заради засади, а шестте редовни попадения бяха реализирани от различни футболисти.

Головият спектакъл на стадион „Кибунпарк“ в Санкт Гален бе с попадения само във вратата на „викингите“, които бяха без някои основни играчи, липсващи в редиците им заради контузии.

Стивън Цубер (13) след асистенция на Рикардо Родригес и Денис Закария (23) след подаване на Фабиан Шер се разписаха през първата част, а гостите не успяха да намерят отговор дори след почивката.

Джердан Шакири (53) направи разликата класическа, а Харис Сеферович (67) покачи на 4:0 след нов голов пас на Шер и след това сам подаде на Албан Аджети (71) за 5:0. Адмир Мехмеди (82) пък реализира последното попадение в мача след пас на Закария.

Така „кръстоносците“ стартираха с повече от убедителна победа в грпата, в която е още и съставът на Белгия, който започва участието си на 11 септември с гостуване на Исландия в Рейкявик.

УЕФА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ И ПРОГРАМА