Швейцария срази у дома лидера Ейре с 2:0 в среща от група D на Евро 2020 и се върна в битката за едно от първите две места, даващи квоти за шампионата на Стария континент.

Харис Сеферович (16) се възползва от пас на Адмир Мехмеди и даде преднина на домакините, които доминираха на стадиона в Женева. Ирландците усложниха още повече задачата си, след като останаха в намален състав заради втори жълт и червен картон на Шеймър Коулмън в 76-аъа минута. Секунди по-късно „кръстоносците“ не се възползваха от получената дузпа и Рикардо Родригес пропусна от бялата точка. В добавеното време пък влезлият като резерва Едмилсон Фернандес (90+3) подпечата трите точки за „часовникарите“, Така те остават трети с 11 точки, но на една зад ирландците, които са лидери, но и с мач повече от швейцарците и датчаните, които са втори.

Грузия пък спечели трудно с 3:2 при визитата си на аутсайдер Гибралтар и с 8 точки от седем мача е на четвъртата позиция. Гибралтар остава на дъното без спечелена точка от шест срещи.