Защитникът на ФК Цюрих и швейцарски национал Людовик Манин реши да сложи край на активната си състезателна кариера. 33-годишният бранител ще остане на работа в клуба и ще бъде помощник треньор в юношеската школа. Манин ще продължи да тренира с младежката гарнитура на ФК Цюрих. Целта му е да изиграе последен мач срещу своя роден клуб Ешален, с който ФК Цюрих ще мери сили на 1/32-финалите за Купата на Швейцария. Двубоят е насрочен за 16 септември (неделя).

“Виждам, че не мога да изпълнявам вече високите изисквания към мене. За съжаление установих, че 15 години професионален футбол си оставя следи от гледна точка на физиката. Кой знае, може би в далечното бъдеще ще мога да помагам на ФК Цюрих като треньор”, заяви 33-годишният защитник.

Манин заедно с Чириако Сфорца е единственият швейцарец, който е печелил титлата в германската Бундеслига с два различни отбора. През 2004 година той става шампион с Вердер (Бремен), а през 2007 година и с Щутгарт. Освен това с “бременските музиканти” печели и Купата на Германия.

Защитникът дебютира за националния отбор на Швейцария през август 2000 година. Участва на две световни първенства през 2006 година в Германия и 2010 година в ЮАР, както и на две европейски първенства – 2004 година в Португалия и 2008 година в Австрия и Швейцария. Има общо 62 мача с екипа на националния тим и три попадения.