Швейцарският Тун отстрани своя играч Папе Омар Файе от участие в мачовете на тима в швейцарското първенство заради предполагаемото му участие в скандала с манипулиране на мачове в Европа.

Президентът на тима Маркус Щеели обяви пред държавното радио, че 22-годишният Файе е бил разпитван от полицията заради предполагаемото му участие в скандала. Щеели допълни, че все още не са съвсем ясни обвиненията към сенегалския нападател.

Днес Тюн играе с Винтертур за купата на Швейцария. Отборът е известен на континента с участието си в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2005/06, където спечели 4 точки след победа и равенство над Спарта (Прага) и продължи в турнира за купата на УЕФА.

Разследването в цяла Европа доведе до 12 ареста в Германия и два в Швейцария. Разследващите твърдят, че 200 мача са били уредени, включително три от квалификационните кръгове на Шампионската лига и 12 от Лига Европа. Тотомафията е подозиране в подкупването на играчи, треньори, съдии и други официални лица при манипулирането на резултатите./БЛИЦ