Бившият вратар на Литекс Родриго Галато бе изгонен от швейцарския Ксамакс след само един мач за тима. В Швейцария обясняват това с политиката, наложена от новия собственик Булат Чагаев.
 
Откакто чеченския бизнесмен купи клуба, тимът от Нюшател смени двама треньори, всички служители бяха уволнени и бяха прекратени договорите на спонсорите.
 
Галато е един от тримата южноамериканци, които пристигнаха през лятото, заедно с парагвайския нападател Едгар Бенитес и бразилското острие Карлао
 
Като причина за отстраняването на Галато може да се смята поражението с 0:3 от Люцерн на старта на първенството, когато бразилецът направи няколко грешки. Той оправда поведението си с нетипичния изкуствен терен, на който не успял да се нагоди. В неделя срещу Базел на вратата ще застане Жан-Франсоа Бенедик.
 
Срещата започна странно още с продажбата на билетите на стадиона в Нюшател, които бяха ръчно написани, а не отпечатани. От Ксамакс обясниха, че това се налага заради реорганизацията в административната част и невъзможността да се направи бърза заявка за нови билети.
 
Родриго Галато игра за Литекс през сезон 2009/10, след като бе привлечен под наем от Атлетико Паранаензе. В края на миналото лято бразилският страж бе продаден на Малага, а испанският клуб го освободи месец./БЛИЦ