Интер Маями не успя да спечели четвърти пореден мач в отсъствието на голямата си звезда Лионел Меси, който заедно с Жорди Алба продължава да е извън игра заради контузия. В среща от редовния сезон на МЛС „чаплите“ претърпяха тежко поражение с 1:4 като гост на Чикаго Файър.

И петте гола в двубоя паднаха през второто полувреме. Бившият швейцарски халф на Ливърпул и Байерн Джердан Шакири откри резултата в 49-ата минута, но четири по-късно Хосеф Мартинес изравни за Интер Маями с точно изпълнение на дузпа.

Малко след изтичането на един час от началото на срещата швейцарецът Марен Хайле-Селасие вкара два бързи гола. Той се разписа за 2:1 в 62-ата, а три минути по-късно отново прати топката в мрежата на Дрейк Келъндър. Шакири оформи крайния резултат в 73-ата минута.

Победата беше важна за Чикаго Файър в битката за участие в плейфите. Тимът в момента е осми в Източната конференция с 40 точки от 32 изиграни мача. Интер Маями е 14-и в същата конференция с 33 точки от 31 срещи. За плейофите в МЛС се класират първите седем отбора от всяка конференция, а осмият и деветият играят бараж. „Чаплите“ все още имат математически шанс за попадане след най-добрите девет тима на Изток.