Германският национал Андре Шюрле направи първа тренировка с новите си съотборници от Волфсбург, след което призна, че се е посъветвал и със селекционера на Бундестима Йоахим Льов дали да напусне Челси. 24-годишният футболист премина при „вълците” срещу 32 милиона евро и това го прави третия най-скъп трансфер тази зима.

„Говорих с Йоги Льов и го попитах какво мисли за трансфера. Той напълно ме подкрепи и смята, че това е страхотна крачка напред за мен. Това е успокояващо за мен”, сподели Шюрле, който ще играе за трети отбор в Бундеслигата след Майнц и Байер (Леверкузен).

„Контактувам си повече с колегите ми от националния отбор. Преди всико с Марко Ройс и Марио Гьотце постоянно съм в контакт. Те се радват, че всички отново ще играем един срещу друг”, допълва новото попълнение на „вълците”.

„Желанието да играя отново футбол и да помогна на отбора е голямо. Съотборниците му във Волфсбург ме приеха сърдечно. Всеки ме поздрави лично. Повечето вече ми дадоха телефонните си номера, ако имам нужда от нещо”, каза още немският национал, който е придружен в Германия и от английската си приятелка Мнтана Йорк.