Нападателят на националния ни отбор Мартин Петров продължава да се представя блестящо под ръководството на Роберто Манчини в Манчестър Сити. Бързоногото крило се отчете с асистенция при единственото попадение на Бенжани Мварувари в 45-ата минута при победата с 1:0 срещу Мидълзбро в мач от 3-ия кръг на ФА Къп.

Това бе трети пореден успех на Манчини начело на “гражданите” и след него отборът вмече се класира за 4-ия кръг на надпреварата.

В последната минута на първото полувреме Марто тръгна сам от центъра, напредна и подаде надясно на Мварувари, който реализира единствения гол.

Освен асистенцията си, Мартин се отличи и с няколко опасни шута, както и с неспирното си движение по терена през всичките 90 минути.

В даденото от съдията продължение на двубоя Марто напредна по дясното крило, подаде на Тевес и Белами, които бяха сами пред вратата, но се засуетиха и не успяха да нанесат удар, все пак топката се върна отново в българина, който с топовен шут я прати на сантиметри над горната греда./БЛИЦ

Всички резултати от 3-ия кръг за ФА Къп тук