Италианският футболен елит може да остане с 19 отбора след Нова година. Причината за това е казусът с последния в класирането Салернитана. „Морските кончета“ имаха срок до 31 декември да намерят нов собственик, но натовареният със задачата тръст не е получил удовлетворяваща оферта.

Клубът от Салерно поиска Италианския футболен съюз да даде отсрочка и продължаване на крайния срок. Дори беше получена подкрепата на много от останалите отбори в Серия „А“. Шефът на централата Габриеле Гравина официално обяви, че молбата на Салернитана е отхвърлена.

“Няма да правим отстъпки за никого. Няма да изложа федерацията на риск. Разбрахме, че има движение по въпроса със смяната на собственика на Салернитана, но всичко трябва да приключи до 31 декември”, заяви Гравина.

Проблемът на Салернитана идва от факта, че собственик на клуба е Клаудио Лотито, който притежава основния пакет от акции на друг елитен клуб – Лацио. Според правилата в Италия един човек няма право да бъде собственик на два отбора, състезаващи се в едно първенство.

Още през лятото Лотито прехвърли задачата за намиране на нов собственик на специален тръст, който трябваше да намери купувач до края на календарната година. Това обаче не се случи и сега „морските кончета“ ще загубят елитния си статут по служебен път.