Българският национал Симеон Славчев записа пълни 90 минути за своя Карабах, който стигна до 1:1 срещу ирландския Дъндолк във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Резултатът от „Ориел Парк” дава известно предимство на азербайджанците преди реванша след седмица. Те обаче имат и основания да съжаляват, че не си тръгнаха с победа, след като успяха да поведат в резултата след само 4 минути игра. Испанецът Хайме Ромеро се отчете с чудесно изпълнение от ъглов удар, при който Махир Емрели спечели битката на „втория етаж”, а и вратарят на Дъндолк не се намеси по най-добрия начин – 0:1.

В 62-ата минута Славчев получи жълт картон, но остана на терена до последно, като имаше възможност да вкара втори гол за азерите, но не се възползва от нея.

През втората част контузия получи Медведев, а ирландците, окуражавани от феновете си, започнаха все по-смело да атакуват. Защитата на Карабах не беше никак стабилна и в 78-ата минута логичното се случи с изравнителното попадение на капитана Пат Хоубан.

Въпреки слабото второ полувреме, Карабах остава фаворит за класиране в следващия кръг, където ще го чака АПОЕЛ Никозия.