Треньорът на испанския шампион Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне не разкри дали ще може да разчита на голмайстора Диего Коста и турския национал Арда Туран в утрешния финал на Шампионската лига срещу градския съперник Реал. Двубоят в Лисабон започва утре от 21:45 часа българско време.

„Диего Коста и Арда Туран са важна част от нашия отбор, но реално погледнато това са просто две имена. Ще играят или те двамата, или други двама играчи”, сподели Симеоне на пресконференцията преди сблъсъка с „кралския клуб”.

"Усещам отговорността, която нося преди финала, но същевременно се чувствам добре и мислите ми са насочени единствено към утрешния двубой. Целта ни е да сме концентрирани и да игнорираме всички странични неща, защото ни предстои голям мач. Ние сме компактен и добре структуриран отбор. Стигнахме до този етап, защото знаем как да оценяваме различните ситуации по време на мач и как да действаме. Това е причината да сме тук", каза още наставникът на „дюшекчиите”.

"Що се касае до мотивацията - напрежението прави задачата ни да се концентрираме още по-лесна. Не знаем как точно Реал ще подходи към този мач, така че работи по различни варианти. Ще се опитаме да ги спрем и да намерим начин да контролираме мача, защото имаме нужда да направим точно това", продължи аржентинецът.

"Нямам думи да изкажа благодарността си към моите футболисти, които през последните две години отлично съумяват да пресъздадат на терена страстта, която футбола поражда в мен. Те са единни и изключително отдадени на това, което правят и точно това ги отличава от посредствените играчи", завърши Симеоне.