Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне е амбициран да зарадва "червено-белите" фенове с първа победа в дербито с Реал Мадрид от 1999 година насам. Дербито на Мадрид е тази вечер от 23:00 часа българско време. Преди двубоя Реал води само с 1 точка пред втория Барселона, който вчера разби Хетафе с 4:0.

“Не мислим дали ще направим услуга на Барса. Не ни интересуват другите. Искаме трите точки за нас", категоричен е треньорът на Атлетико.

“Възхищавам се на Моуриньо. Където и да е бил, е съумявал да изгради най-добрия възможен начин на работа. Реал Мадрид ще се опита да реши бързо мача. Ние с нашите оръжия ще се опитаме да намерим най-добрия път към добрия мач", допълни наставникът.

“Моето мислене е да говоря единствено за нас. Единственият начин да се развиваш е да гледаш себе си, а не да виниш другите. Няма нужда допълнително да мотивирам играчите, те са големи момчета и знаят какво им предстои”, завърши Диего Симеоне. Треньорът няма да може да използва наказаните Жоао Миранда, Марио Суарес и Едуардо Салвио./БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН