Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне е убеден, че напусналият в посока Челси бразилски голмайстор Диего Коста, избрал да играе за испанския национален отбор, ще успее да се наложи като звезда и в новия си тим. Аржентинският специалист вярва, че ще може да намери заместник на нападателя, за да бъдат „дюшекчиите” конкурентноспособни на другите грандове в Испания и Европа.

"Диего Коста е там, където иска да бъде и аз се радвам за него. Той ни даде толкова много като футболист, за което винаги ще съм благодарен. Той е в тази възраст, в която може да продължи да се развива. Трябва да се приспособи към схемата на игра на Челси, както и към треньора. Но аз съм сигурен, че ще е успешен", споделя Диего Симеоне пред goal.com.

"В Атлетико винаги са идвали и са си отивали големи играчи. Фернандо Торес си тръгна, Диего Форлан си тръгна, Серхио Агуеро си тръгна, Радамел Фалкао си тръгна, а сега Коща и Давид Вия също продължават пътя си, но ние ще останем конкурентноспособни. Мисля, че отборът като цяло е много по-важен от отделния играч. Вижте какво прави Колумбия на Световното първенство, и то без Фалкао. Въпреки неговото отсъствие, те играят като отбор, а за това трябва да благодарят на Хосе Пекерман", допълва аржентинският специалист.