БУКУРЕЩ, от пратениците на БЛИЦ ВЕСЕЛИН РУСИНОВ и ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне изрази радостта си от триумфа в Лига Европа. В изцяло испанския финал в Букурещ "дюшекчиите" се наложиха с 3:0 срещу Атлетик (Билбао) след два прекрасни гола на колумбийския нападател Радамел Фалкао и един на бразилския офанзивен халф Диего.

"Щастлив съм за играчите и за феновете - утре (б.р. - в четвъртък) децата ще отидат на училище с фланелки на Атлетико и това е, което искаме. Мисля, че отборът игра много добре, а Радамел направи невероятен мач и головете му ни донесоха победата. Щастлив съм за всички в Атлетико - ръководството, клуба, играчите", сподели 42-годишният специалист.

Диего Симеоне стана третият човек, спечелил Купата на УЕФА/Лига Европа като футболист и треньор. Той беше в състава на Интер при успеха над Лацио в Париж през 1998 г. Дино Дзоф през 1977 г. взима трофея като играч на Ювентус след успех над Атлетик (Билбао) и през 1990 г. извежда “Старата госпожа” до триумф в турнира като треньор. Хууб Стевенс взе Купата на УЕФА през 1978 г. като защитник на ПСВ Айндховен, а през 1997 г. вдигна трофея като наставник на Шалке 04.