Нападателят на Наполи Джовани Симеоне се разписа два пъти за успеха на тима си с 3:0 като домакин на Рейнджърс в мач от група „А“ на Шампионската лига. По този начин 27-годишният аржентинец вече има четири попадения от началото на груповата фаза.

Така той се изравни рекорд на баща си Диего Симеоне. Те са единствените двама аржентинци в историята на Шампионската лига, вкарали четири гола в първите си четири мача от турнира.

Джовани Симеоне откри головата си сметка в турнира при победата над Ливърпул с 4:1 на 7 септември. След това вкара и успеха с 6:1 като гост на Аякс на 4 октомври и снощи два пъти порази вратата на Рейнджърс. Той не успя да се разпише на 14 септември за Наполи при триумфа с 3:0 в Глазгоу, а на 12 октомври остана неизползвана резерва при домакинската победа над Аякс с 4:2.

Неговият баща Диего бележи първите си четири гола в Шампионската лига в първите си два мача в турнира. Първо се разписва два пъти за Атлетико (Мадрид) при убедителното 4:0 като домакин на Стяуа на 11 септември 1996 г., а две седмици след това е точен два пъти и при гостуването на Видзев (Лодз), спечелено от „дюшекчиите“ с 4:1.