Мозамбик навакса изоставане от два гола и стигна до равенството 2:2 с Бенин в мач от Група „С” на купата на Африканските нации. Спечелените точки са исторически и за двата отбора, които нямаха точков актив от досегашните участия в турнира.

Защитникът на Локомотив (Пловдив) Фелисиен Сигбо започна титуляр за Бенин и игра до 64-ата минута, когато бе заменен от Еманюел Имору. Съотборниците на Сингбо поведоха с два гола след едва 20 минути игра. Разак Омотойоси се разписа от дузпа в 14-ата минута, а в 20-ата Дарио Кан си отбеляза автогол.

Надеждите на „катериците” за историческа първа победа на континенталния шампионат на Африка бяха разбити от грешки на вратаря на тима Йоан Джидону. В 29-ата минута при корнер отляво на вратата си той излезе неразчетено и Миро с глава учели празната рамка.

В 55-ата Джидону не изчисти добре топката и тя излезе от игра докато той бе до тъчлинията. Играчите на Мозамбик изпълниха бързо тъча и докато вратарят успее да се върне Гонсалвеш Фумо успя да изравни.

В последните минута на мача Бенин можеше да стигне до трети гол, след като вратарят на „мамбите” Капанго изпусна топката при опит за акробатично кълбо напред, след като улови извеждащ пас към нападател на „катериците”. Острието обаче не успя да се ориентира и Капанго успя отново да сграбчи топката. В момента, в който изпусна топката вратарят на Мозамбик получи неприятна контузия на врата, но доигра мача./БЛИЦ