Треньорът на Милан Синиша Михайлович обяви, че не се притеснява от уволнение, въпреки информациите, че може да бъде освободен от поста, ако представянето на тима не се подобри. „Росонерите“ в момента са шести в Серия „А“, на осем точки зад лидера Интер.

Слабите резултати са неочаквани, след като през лятото бяха инвестирани 80 милиона евро за нови играчи и бяха привлечени Алесио Романьоли, Андреа Бертолачи, Карлос Бака и Луис Адриано.

„Има поговорка, която твърди: Лъвът не пита за мнението на овцата, а я изяжда. Това е коментарът ми на информациите за моето уволнение. Следващите три мача са изключително важни за нас. Ако не ги спечелим, може да се окажем в трудно положение. Всяка среща може да бъде повратна точка“, коментира Михайлович.

„Показахме насоката на развитието си при победата с 4:2 над Фрозиноне преди паузата. Ако във всички мачове запазим същата концентрация, мотивация и желание, можем да победим всеки съперник. В сряда трябва да сме внимателни срещу Болоня, тъй като този отбор има качествени играчи и е много опасен при статични положения“, добави треньорът на Милан.