ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Легендата на световния футбол Диего Марадона е бил убит от лекарите и хората, които се грижеха за него в последните дни от живота му. Това заяви в предаването „Верисимо“ по телевизия „Медиасет Италия“ синът на световния шампион за 1986 г. Диего Марадона-младши.

"Има се разследване и децата на Марадона вярваме в аржентинското правосъдие. Нещата не трябваше да завършат така. Убиха баща ми! Не е моя работа да повдигам обвинения и да търся кой е извършил това, но аз имам подозрения. Оставиха го на произвола на съдбата в момент, когато можеше да се направи нещо“, обяви наследникът на Дон Диего.

„Обещах си, че до последните си дни ще се боря за справедливост", допълни той.

Марадона-младши, който е резултат на извънбрачна връзка на легендарния футболист, говори и за дългата битка за бъде признат официално за дете на аржентинския футболен магьосник.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

„С майка ми водихме дълга битка, за да бъде признато бащинството на Марадона. В края имах привилегията да бъда близък него и да имаме нормални отношения между баща и син. Това бяха едни четири прекрасни години“, заяви синът на Марадона.

През 2022 аржентинската прокуратура започна разследване срещу осем лекари. Те са обвинени в непредумишлено убийство на Марадона. Съгласно показанията на свидетели, които се посещавали футболната легенда в дома му, мястото не е отговаряло на стандартите за човек след тежка операция.

Както е известно, Диего Армандо Марадона почина на 61-годишна възраст на 25 ноември 2020. Като причина за смъртта беше посочена остра сърдечна недостатъчност.

През футблната си кариера Марадона играе за аржентинските Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс и Нюелс Олд Бойс, испанските Барселона и Севиля, както и за италианския Наполи, чийто стадион носи името му. Той е шампион на Италия и носител на Купата на страната, носител на Купата на Испания и Купата на УЕФА.